Over Jong Juliana

Show & Marchingband Jong Juliana Amersfoort is in 1936 opgericht als tamboer- en pijperskorps. In de loop van de tijd is het korps omgebouwd tot een moderne bezetting met trompet, hoorn, bariton, trombone, sousafoon, saxofoon en slagwerk terwijl fluiten en piccolo’s nog steeds een belangrijke rol spelen.
De korpsleden van Jong Juliana zijn allen tussen de 9 en 16 jaar oud waardoor het korps een gemiddelde leeftijd heeft van ongeveer 13 jaar. Leden van Jong Juliana maken op 16-jarige leeftijd de overstap naar “grote broer” Juliana.
Jong Juliana is een graag geziene gast op taptoevelden waar met jeugdig enthousiasme een show wordt verzorgd. In 2014 heeft Jong Juliana de show “This is Love” gepresenteerd. Deze show had als thema de liefde. Op 4 juni 2016 werd met deze show de derde plaats op het Nationaal Kampioenschap voor Jeugdkorpsen in Vlissingen behaald!
Nu voert Jong Juliana een geheel nieuwe show uit. Deze show heeft als thema “tijd” en laat
Jong Juliana van een heel andere kant zien…! Met deze show haalde Jong Juliana op het Welt Jugend Musik Festival in Zürich in juli 2017 de derde plaats. Naast showoptredens presenteert Jong Juliana zich ook graag tijdens streetparades. Een kort concert wordt evenmin geschuwd door de jeugd uit de Keistad Amersfoort.
De muzikale leiding van het korps is in handen van dirigent Marcus Wiebenga en slagwerkinstructeur Marcel Kortes. Tijdens de optredens staat het korps onder leiding van tamboermaître Rutger Liebeton. Wilt u weten waar Jong Juliana de komende tijd zien is? Kijk dan even in onze agenda. Wilt u meer informatie over deze topper onder de jeugdkorpsen of wilt u hen aan het werk zien op uw eigen taptoe of streetparade, stuur dan een e-mail naar jong-juliana@juliana-amersfoort.nl of kijk bij informatie hoe u met ons in contact kunt komen.