Muzikale Leiding

Dirigent / Muzikaal leider Juliana: Jos Lustberg

Al vele jaren is Jos werkzaam als dirigent van  Harmonie-orkesten, Show &  Marching bands, popkoren en als slagwerkinstructeur bij diverse verenigingen. Tevens werkte hij als docent muziek  en als school- en teamleider in het voortgezet onderwijs. Verder fungeert Jos regelmatig als jurylid bij diverse festivals en concoursen. Na studies in Maastricht, Den Haag en Amsterdam startte hij in het onderwijs. Tijdens zijn studie begon hij al als slagwerker in de toenmalige Avro’s Radio en TV Big Band van trompettist Willy Schobben. Tevens was hij instructeur van een aantal drumbands in Zuid Limburg. Na zijn verhuizing naar de Randstad, vanwege de aanstelling als docent muziek op een school voor voortgezet onderwijs, volgden al snel vragen om dirigent / instructeur te worden bij diverse verenigingen. Passie en motivatie, enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn mooie kenmerken van Jos waar Juliana graag gebruik van maakt. 

Slagwerkinstructeur: Marcel Kortes

Marcel is van jongs af aan al betrokken bij Juliana. Eerst als spelend lid en later als slagwerkinstructeur van Jong Juliana. Bij Jong Juliana is hij ook verantwoordelijk voor het instuderen van de shows. Sinds enkele jaren is hij ook bij Juliana de instructeur voor het slagwerk. Naast het geven van instructie bij onze beide showbands bespeelt hij de drums in het Concertorkest Juliana.  Een echte verenigingsman dus. 

Choreograaf en hoofd showinstructeur: Kees Jan van Loveren

Kees Jan van Loveren (1973) is geen onbekende bij Juliana. Al vanaf 1983 lid van de vereniging, waar hij naast slagwerker en bassist ook jaren bestuurslid is geweest. Tevens was hij tambour-maître van Jong Juliana en Juliana en dat maakte dat hij in januari 2013 is benoemd tot erelid van de vereniging.
Naast Jong Juliana en Juliana is hij onder andere werkzaam geweest als tamboerinstructeur bij Harmonie Wilskracht Amersfoort, slagwerker bij het Nationaal Slagwerk Ensemble en het Artillerie Trompetter Korps en in 2002 als bassist van het Trompetter Korps Bereden Wapens tijdens de taptoe in Edinburgh. Ook was hij marsinstructeur bij de Volharding in Rhoon en de Seafort Highlanders en showchoreograaf en -instructeur bij de Showband IJmuider Harmonie.
Sinds 2014 was Kees Jan in dienst van de Fanfare van het Korps Nationale Reserve (de FKNR). Het orkest waar hij al in 2010 en 2012 een taptoeshow voor schreef en met het orkest instudeerde. Naast de shows van de FKNR en Juliana komen diverse ‘massed band’ shows van zijn hand. Niet alleen de massed bandshows van Juliana en Jong Juliana, maar ook Juliana en de The Pipes & Drums of the Royal British Legion, the Netherlands. In 2016 verzorgde hij naast de show ‘Run the World’ van Juliana ook de showchoreografie en -instructie bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.
Naast zijn muzikale werkzaamheden via zijn ‘Keivents Productions’ is hij werkzaam bij Holland Opera in Amersfoort. Kapelleider en slagwerker bij BraL-, LaL- & BlaaskapeL ‘KapeLLoos’, wat bestaat uit voornamelijk oud Julianamuzikanten, is puur voor de ontspanning.

Jos Lustberg
Marcel Kortes
Kees Jan van Loveren