Over S&MB Juliana

De Show & Marchingband Juliana heeft vier maal in het hoofdprogramma van de Nationale Taptoe Breda opgetreden tussen alle Nederlandse Militaire beroepsorkesten. Zesmaal werd er een gouden medaille behaald op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, in 2009 werd met 92.47 punten zelfs de 6e plaats in de ranglijst behaald op de mars. Inmiddels heeft Juliana al vier keer deelgenomen aan het grote Defilé in Den Haag op Nationale Veteranendag. Juliana kan zich met recht een waardig ambassadeur van Amersfoort noemen. 

De diversiteit van het instrumentarium, het brede repertoire en een groot aanpassingsvermogen maken Juliana tot een van de meest attractieve showkorpsen van Nederland. Naast veel presentaties tijdens taptoes is Juliana ook in staat goed voor de dag te komen op het concertpodium waarbij de samenwerking met een artiest of solist niet wordt geschuwd. In het recente verleden heeft Juliana opgetreden met bekende artiesten als Harry Slinger, Jan Vayne en Antje Monteiro. Daarnaast wordt regelmatig samen gespeeld met koren of andere orkesten.De muzikanten van Juliana brengen op de taptoevelden hun wervelende shows in een prachtig uniform bestaande uit een blauwe tuniek met witte pet en donkerblauwe broek. In 2011 is hier een stijlvolle witte tas (witte riemen voor de tamboers) aan toegevoegd.

De muziek voor Juliana wordt veelal exclusief gearrangeerd, tegenwoordig door Dennis Hazenoot. De fluiten, in combinatie met het koperwerk, geven het korps een eigen klankkleur. Wilt u meer weten over de inhoud van de show of repertoire, kijk dan op de pagina Repertoire.                                                                                                                    Tijdens optredens staat het korps onder leiding van tamboer-maitre Joey van Loveren.

Wilt u weten waar Juliana de komende tijd te zien is, kijk dan even in onze Agenda.