Over S&MB Juliana

 

De Show & Marchingband Juliana kan zich met recht een waardig muzikaal ambassadeur van Amersfoort noemen. Bij veel optredens taptoe’s en andere evenementen in binnen- en buitenland is de band een graag geziene gast. Zo is de band de afgelopen jaren een vaste gast in diverse Duitse steden bij de Internationale Musikparade. Ook is al diverse malen opgetreden bij de Tattoo on Stage in het Zwitserse Luzern. Maar er wordt zeker niet vergeten om de toeschouwers in eigen Amersfoortse regio te vermaken bij streetparades en taptoe’s.  

De diversiteit van het instrumentarium, het brede repertoire en een groot aanpassingsvermogen maken Juliana tot een van de meest attractieve showkorpsen van Nederland. De muzikanten van Juliana brengen op de taptoevelden hun wervelende shows in een prachtig uniform bestaande uit een donkerblauwe tuniek met witte pet en donkerblauwe broek. Sinds april 2023 beschikt de band over dit geheel nieuwe uniform.

De muziek voor Juliana wordt veelal exclusief gearrangeerd. Wilt u meer weten over de inhoud van de show of repertoire, kijk dan op de pagina Repertoire.                                          Tijdens optredens staat het korps onder leiding van tamboer-maitre Joey van Loveren.

Wilt u weten waar Juliana de komende tijd te zien is, kijk dan even in onze Agenda.