Repertoire

De Show & Marchingband Juliana heeft een veelzijdig repertoire.

Galashow

In 2019 brengt Juliana een geheel nieuwe show: ‘Can’t hold Us’
Alle muziek, van de opmars ‘I want to break free’ tot en met de afmars ‘This is my Life’, staat in het teken van persoonlijke vrijheid. De show begint met het feit dat mensen zich vaak onder druk voelen staan van anderen om zich anders voor te doen dan ze zijn. Maar als het je lukt om onder die druk uit te vechten is het geweldig om te voelen hoe het is om te zijn wie je wilt zijn. Dit alles wordt muzikaal uitgebeeld met nummers als ‘Under pressure’, ‘Born this way’, ‘Think’, ‘Hurt’, ‘With or without You’, ‘ I’m coming out’ en ‘Go your own Way’. De rode draad in de show is het nummer Can’t Hold Us.
Juliana wil laten zien en horen dat het niet uitmaakt wie of wat je bent want “je bent goed zoals je bent”.
Met de show zet Juliana weer een volgende stap in haar ontwikkeling. De show past bij de jonge, enthousiaste groep muzikanten. De verrassende choreografie en strakke exercitie zorgt samen met de originele muziek en unieke sound van Juliana voor een show die jong en oud meesleept.

Massed Bands

Wat is er mooier dan samen met je jeugdleden optreden? Juliana en Jong Juliana verzorgen samen een Massed Bands optreden. Twee keien van bands met samen rond 80 muzikanten. Een indrukwekkend geheel! In 2018 presenteren Juliana en Jong Juliana de nieuwe show “Together at the Movies”. Ditmaal gaan de bands samen naar de film met een muzikaal programma bestaande uit filmthema’s. Gekozen is voor muziek uit bekende Disney films. U hoort onder andere prachtige ballads uit “Beauty and the Beast” en “Lion King” maar ook de opzwepende ritmes van “Pirates of the Caribean” en “Mary Poppins”. Met “Toy Story” en “Cars” is de show compleet. Volop genieten geblazen dus.

Marsrepertoire

Op streetparades speelt Juliana goed in het gehoor liggende – voornamelijk Engelse en Nederlandse Militaire – marsen. Met ‘Gibraltar’ werd Juliana divisiekampioen op de marswedstrijden van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 1997. Op het WMC in 2009 haalden we met ‘The King’s Squad’ van dezelfde componist 92,47 punten, goed voor de 6e plaats in de eindrangschikking. Ook in 2013 en 2017 werd op de mars een Gouden Medaille gehaald.

De volgende marsen en andere muziekstukken zijn opgenomen in ons marsrepertoire (seizoen 2019):

 • Eagle Squadron
 • Glory to the Motherland
 • Miles From Home
 • The Wellingtonian
 • Provectus Ut Vir
 • Victory Day
 • Synergia Mars (SCVK)
 • Highland Cathedral (SCVK)
 • Call of Heroes (openingsfanfare)
 • Blijf bij mij Heer (+ Juliana fanfare)
 • Wilhelmus

Instructie: Dennis Hazenoot/Gerben Kralt (band) en Marcel Kortes (slagwerk)
Bandleiding: Joey van Loveren
Manager: Jan de Vries