Muzikale Leiding

Dirigent Concertorkest Juliana: Wilbert van Arendonk

Wilbert van Arendonk (1976) startte op twaalfjarige leeftijd met trompetlessen bij Drumfanfare Jong Excelsior Rotterdam. Toen hij de overgang maakte naar het seniorenorkest verruilde hij de trompet voor de saxofoon. Op zijn zeventiende werd hij dirigent van het jeugdorkest en leidde de saxofoonsectierepetities van het seniorenorkest. Aan de Havo voor Muziek en Dans volgde hij saxofoonlessen bij Tom de Vette die later ook zijn hoofdvakdocent aan het Rotterdams Conservatorium was. In die tijd kwam er een vacature als baritonsaxofonist vrij bij het “Trompetterkorps Bereden Wapens” wat later door bezuinigingen bij de Militaire muziek samen is gegaan met het “Fanfare Korps Koninklijke Landmacht”. Toen hij hier aangenomen werd, ging er voor hem een jongensdroom in vervulling.
Tijdens zijn loopbaan bij dit orkest kwam zijn talent van het arrangeren van muziek naar boven. Met veel plezier en toewijding heeft hij diverse arrangementen geschreven. Naast het bespelen van de baritonsaxofoon nam hij plaats in het jazzcombo op altsaxofoon. Ook bij zijn aanstelling die volgde bij het “Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee” en in zijn huidige functie bij de “Fanfare van het Korps Nationale Reserve” kwamen en komen het arrangeren van muziek met enige regelmaat terug.

Als dirigent is Wilbert bekend binnen de Drum- en Showband wereld. Hij was muzikaal leider van onder andere “Show en Marchingband Juliana Amersfoort” , “Chr. Showkorps Excelsior Delft” en “Chr. Showkorpsen Irene Ede”. Met de laatste 2 heeft hij op een succesvolle wijze deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours waar hij met beide orkesten een eerste prijs behaalde.  Naast het werken met Showkorpsen heeft Wilbert ook ervaring in het dirigeren van fanfare orkesten.
Per april 2017 is hij aangesteld als dirigent bij Concertorkest Juliana. Juliana en vooral de leden zijn hem niet onbekend. Zelf zegt hij over zijn aanstelling: “Het is mooi om met deze mensen muziek te mogen maken en op zoek te gaan naar de identiteit van Concertorkest Juliana. Hierbij zijn “gevarieerde muziekkeuze”, “uitdaging” en “speelplezier” enkele sleutelwoorden die ons van pas zullen gaan komen. Concertorkest Juliana zal naast de Show & Marchingbands Juliana en Jong Juliana, een ware ambassadeur van Amersfoort zijn en muzikaal zo goed mogelijk voor de dag gaan komen”